Keramische Kunst van Kees de Man

Beeldenontwerper

Beeldenontwerper

Kees de Man maakt figuratieve keramische kunst, veelal  fel gekleurd door diepglanzende glazuren. Vertederende dierfiguren, zo overgenomen van de schilderijen van Karel Appel en op zijn eigen wijze tot leven gebracht.

Verwerkt tot krachtige expressieve beelden van lijn en kleur, die in een speels ogenblik, vervlochten zijn tot een natuurlijk geheel. Als kijker word je verleid je lievelingsdier te kiezen en een naam te geven. Het is een kat of een leeuw, een uil of een konijn. Of juist de combinatie: Vogelhond.

De serie bestaat inmiddels uit 32 exemplaren.

Als kunstenaar is Kees vooral geïnteresseerd in de opkomst van de moderne kunst in de eerste helft van de 20ste eeuw. Kunst die vernieuwde en provoceerde. Ook uitgesproken reacties te weeg bracht bij het publiek. “Dat is geen kunst, dat kan mijn dochter ook”. Compromisloos. Maar bovenal ook kunst die nog gemaakt werd met beperkte middelen, waar de artistieke drive bij de kunstenaar doorslaggevend was voor succes. De kunst van Cobra is daarvan het grote voorbeeld.

Naast de Cobra-collectie ontwerpt hij grotere sculpturen, waaronder vrouwenfiguren, geïnspireerd door Pablo Picasso en Henri Moore. Een van zijn laatste werken: “Lost in Emptiness” sluit aan bij zijn maatschappijkritische visie en zijn diepe gevoel van afkeer voor oorlogsgeweld.

Zijn atelier Atelier0053 is te bezoeken op zaterdag van 11.00 - 15.00 uur en na telefonische afspraak (06-31546537) of via email.

Zie verdere contactgegevens in het menu.

 

 

KUNSTCATEGORIEËN en VERKOOP

Close Open

Joomla! Foutopsporingsconsole

Sessie

Profielinformatie

Geheugengebruik

Database zoekopdrachten